Психологічна допомога

Різнопланову психологічну допомогу відтепер будуть отримувати діти-інваліди та їх батьки в Києві, доповідає офіційний сайт Київської міської ради.

Мер Київа Леонід Черновецький останнього часу піклується про розширення сфери соціальної політики міської влади. Про це докладніше розповіла заступник голови КМДА Ірена Кільчицька:

«Сьогодні в Києві існує потужна соціальна підтримка малозабезпечених, соціально-незахищених киян. Зокрема, надано успішний старт таким соціальним проектам як «Турбота», «Допоможи конкретній людині» тощо. Значну увагу міський голова приділяє і маленьким киянам з фізичними вадами – наразі будуються нові дитячі будинки, ремонтуються вже існуючі, створюються нові спеціалізовані лікувальні центри тощо. Проте не варто забувати і про тих людей, від яких цілковито залежать ці хворі дітки, та які безпосередньо залежать від цих же дітей – це батьки. Адже вони особливо потребують моральної підтримки. Саме тому Леонід Черновецький ініціював початок абсолютно безкоштовної комплексної психологічної роботи з батьками дітей-інвалідів, яку проводитимуть кваліфіковані психологи-волонтери», – розповіла Ірена Реонольдівна.

Вже проведено анкетування батьків дітей з метою з’ясувати, що саме найбільш необхідно в цій справі. 50 батьків вже відвідали два перших заняття по тренінгу. Організацією подібних занять займаються Служба у справах неповнолітніх та відділ для дітей, хворих на ДЦП Головного управління соціального захисту КМДА.

Заступник голови КМДА додала щодо ролі нової послуги: «Сьогодні в Києві проживає понад 800 дітей, хворих на такі важкі форми захворювань як ДЦП, синдром Дауна, олігофренію. Батьки цих дітей усе життя прив’язані до своїх чад, домівок, лікарень. Тож ми хочемо розробити цілу програму заходів, яка передбачатиме не лише психологічні тренінги, а й унікальне працевлаштування (на 1-2 дні на тиждень), оздоровлення, відпочинок цих батьків тощо».