Харків: центр міста зазнає значних змін

Відомий кожному харків’янину пам’ятник на честь проголошення Радянської влади на Україні може переїхати до робочого району ХТЗ, повідомляє офіційний сайт Харківської міської ради.

Коментуючи це рішення, мер міста Михайло Добкін відзначив наступне:
„Сьогодні площа Конституції, яка знаходиться в самому серці нашого міста, перетворилася на круг розвороту маршрутних таксі, де тисячі харків’ян стоять і очікують на свій автобус. А це повинна бути площа, яка використовуватиметься як і площа Свободи; яка потрапить до туристичних маршрутів нашого міста”.

Перший крок змінення площі – нова будівля єпархії, яка зараз на реконструкції. А у майбутньому на ній зможуть з’явитися нові прикраси міста: нова будівля Харківської міської ради, ратуша – башта, з якої можна буде оглядати центральну частину Харкова. Нова галерея сучасного мистецтва могла б закрити тильну частину історичного музею, яка сьогодні фактично є фасадом цієї будівлі.

„Це все повинно бути побудовано в такому стилі, щоб поєднувалося з тими будівлями, що вже є на площі Конституції. Щоб люди могли пройти від площі Конституції до площі Свободи і побачити наскільки красиве наше місто”, – резюмував Михайло Добкін.