Кшиштоф Зануссі знімє кіно з Богданом Ступкою у головній ролі

Українська кінокомпанія Sota Cinema Group та польська «Студія документальних і художніх фільмів» вже розпочали зйомки українсько-польського фільму всесвітньо відомого режисера Кшиштофа Зануссі «Серце на долоні».

Сценарій до фільму написав Кшиштоф Зануссі за ідеєю відомого польського письменника і сценариста Анджея Мулярчика, автора повісті «Post Mortem. Катинськая повість» і сценарію резонансного фільму Анджея Вайди «Катинь».

Головну роль у «Серці на долоні» виконує культовий український актор Богдан Ступка, а його партнером стане молодий польський актор Марек Куделко. Цей проект став продовженням творчої співпраці Кшиштофа Зануссі та Богдана Ступки. (До цього український актор грав у телепостановці за п’єсою Жана Ануя).

Вперше для забезпечення державної підтримки кінопроекту був підписаний меморандум між службою кінематографії Міністерства культури і туризму України і Польським кіноінститутом. Бюджет проекту – більше 1,5 мільйона євро.
“Серце на долоні” планують зняти за 60 днів. Прем’єра картини запланована на початок 2009 року одночасно в двох країнах.

Продюсерами картини виступили з української сторони – Олег Кохан, а з польської – Влоджімеж Нідергаус.

На думку генерального продюсера української кінокомпанії Sota Cinema Group Олега Кохана, для українського кіно зараз окрім якісного національного продукту, який може бути представлений на кінофестивалях, для виходу на міжнародний ринок потрібен досвід реалізації спільних проектів. «Українсько-польський фільм Кшиштофа Зануссі “Серце на долоні”, впевнений він, стане гарним прикладом і доведе ефективність міжнародного партнерства в кіновиробництві, яке успішно реалізоване в інших європейських країнах. (Уніан)