|
|||||||
Buczkowski family from Stare Sio³o
![]() |
|
|
LinkBack | Thread Tools | Search this Thread | Rate Thread | Display Modes |
|
|||
|
I'm looking for someone who knew or still knows my relatives from Stare Siolo. My relatives, namely, my grandpa Stanis³aw and my grandma Anna and their children
( Gienia, Stanislaw and the others) were to move from Ukraine after the WW2 to Poland. They settled in Opolskie region ( Miechowa, near Byczyna) and my grandpa and my grandma lived there until their death. The point is that my aunt, Gienia, would like to get some information about our relatives and would like to see either Stare Sio³o or some pictures of it. The first one is rather impossible, but I'd be very greatful if there was someone who could help me to get some info and photos... thanks Szukam kogos kto zna lub znal moich krewnych ze Starego Siola. Moi krewni, mianowicie moj dziadek Stanislaw, moja babcia Anna i ich dzieci (Gienia, Stanisaw i inni) zostali zmuszeni do opuszczenia Starego Siola po drugiej Wojnie swiatowej i zostali wywiezieni do Polski a dokladniej do wojewodztwa opolskiego (Miechowa kolo Byczyny) gdzie moi dziadkowie mieszkali az do swojej smierci. Szukam osob ktore moglyby mi pomoc, na prosbe mojej cioci Gieni, znalezc jakies aktualne informacje lub zdjecia ze Starego Siola. Bylbym bardzo wdzieczny gdyby ktos pomoglby mi w tym przedsiewzieciu... dziekuje z gory |
|
|||
|
Wies Stare Siolo jest w powiecie Pustomyty Lwowskie wojewodstwo. Poszukiewac informacie o rodzinie najlepie w ksiegach metrykalnych.
W Lwowskiem archiwie jest ksiegi (urodzenia, malzenstwa, smerci ) wsi Stare Siolo za lata 1816-1900. Ksiegi za puzniej period moge byc w Pustomyty RAGS. W innem Lwowskiem archiwie jest dokumenty o deportacii polakow z terenow Ukrainy w Polsku. Pan potrzebue informacii z ksieg? Prosze kontaktowac przez e-mail: voronchak@ukr.net Pozdrawiam, Ihor Voronczak |
![]() |
«
Previous Thread
|
Next Thread
»
| Thread Tools | Search this Thread |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|
All times are GMT +1. The time now is 08:57.

Linear Mode

Algeria
Bangladesh
Ecuador
Morocco
Nepal
Nicaragua
Puerto Rico
Scotland
South Africa
Virtual Countries